Hellllluuuu

Jag ar jatte pirrig i magen, verkligen hihi.
Idag har jag varit och pratat med en agare for en restaruang och ett litet cafe, & Imorgon ska jag provjobba.. eller ja.. vad ska man saga , jag ska jobba sjalv! haha.

Det ar ett jatte litet cafe med nagra bord, jag kommer jobba sjalv och mina arbetsuppgifter kommer i princip vara att gora kaffe och fa in folket.. ett cafe som varit stangt i tva veckor nu ungefar. so vi ska give it a try! & sa far vi saklart se om han gillar mina kaffe.... haha.

Det ar pirrigt, for det ar mycket ansvar, men det kanns samtidigt super bra. Sa forhoppningsvis har jag tva jobb efter imorgon :)

En trakig sak ar att vi tyvarr maste hitta nytt boende.. agaren till huset dar vi bor nu vill ha tillbaka huset, sa nu har vi fullt upp med att leta nytt.. men det verkar vara riktigt enkelt sa det ska inte va nagra problem :) har ar massa boenden! Hitta precis en jatte mysig lagenhet, :)

Jag vill bara jobbajobbajobba sa vi kan resa vidare & se mer av Australien, vill inte vara stuck har.

& jag alskar australienarna mer och mer for varje dag som gar, de ar sa snalla! Tjejen pa banken idag fraga mig fran ingenstans hur min dag hade varit, hade man gjort sa i sverige hade alla kollat snett pa en.. "vafan e hon sa javla trevlig for" haha...

hmm... vet inte riktigt vad vi ska gora idag, blir hem och laga mat och chilla antagligen, ska va pa "jobbet" 7.30 imorgon bitti, sa de blir och decka tidigt.

PS. det ar riiiiiiiiiiiiiiktigt varmt!! bara sa ni vet..


man kan val inte annat an & alska det?

cyklone

stormen är över, tack gode gud. Vi klara oss väldigt bra här i surfers men mitt hjärta tycker synd om de människor som blivit utan hem, igen! de flesta har precis hunnit göra färdigt sina hus efter den förra översvämningen 2011, & nu hände det igen. usch...

Igår vågade vi oss ut lite grann, de hade slutat regna o blåsa så mycket iaf, tog en kaffe på starbucks sen handla vi lite, haha det började ösaaaa ner från ingenstans. Vi blev gaaaanska blöta men kul var det sprang i alla vatten pölar haha vissa hade man vatten nästan upp till knäet haha.. kom hem till slut så lagade jag mat :) vi alla va sjukt sugna på potatis mos mm så jag gjorde min mozzarella bakade kyckling med potatismos, goott! :)

åh just det! världens sötaste kvinna som jobbade i affären igår, hon tappade några saker på golvet så jasse sträckte sig såklart för att ta upp det till henne, hon tacka jätte mycket sen va de inget med det. efter ett tag kommer hon tillbaka o säger, jag får gå igenom er korg så ni kan få något gratis! då ville hon bjuda på en grej för jasse hade hjälpt henne! hur fint är inte det? - Australienarna är underbara.

Idag ska killarna fortsätta söka massa jobb, får se vad jag ska göra. jobbar ju inte för än på torsdag igen, guud hoppas på att det blir mycket jobb. jag vill verkligen inte åka hem! and i woooont!! vi ses i juni så är det bara ;)

Näe nu är det dags o gå upp, somnade alldeles för sent igår typ vid fem.. måste.vända tillbaka dygnet, men hänga upp lite tvätt och äta frukost japp!

Pusss på er!

Stooooorm!

godkväll! här i stormen.....

det är riktigt mycket storm, vår pool är alldeles strax översvämmad och de varnar för tornado, vindarna är riktigt starka och regnet bara ödet ner, de säger även att.det ska bli värre över natten, lite läskigt är det faktiskt. vi har iallafall stängt in oss och vi får se om man kan ta sig ut de närmaste dagarna, vi har kollat film o ätit pizza iaf :) nu ska vi kolla mer film och hoppas på att ovädret lägger sig... creapy shiiit!

Gick jätte bra på jobb i fredags iaf, ska jobba på torsdag igen och efter det får vi se hur mycket timmar jag får, behöver nog ett jobb till om de ska lösa sig.. håller tummarna iallafall att killarna också hittar något jobb!

Igår var det Australia Day , jasse jobbade så jag & killarna kollade film, drack öl och spelade kort :) sen gick vi ut, mötte upp J o satte oss på en bar :) mys, men kaos väder igår med, det regna som fan! & vi vaknade till ännu mer kaos imorse.

ja thats it for now för nu stressar min kära pojkvän mig, skriver snart igen. puss på er!

happy!

godkväll, hela denna veckan har mest gått åt att söka jobb, har lämnat ut totalt 20 cvn plus skickat på nätet, ett helvete inne i stan. sjukt svårt!

men vet ni vad??? På fredag ska jag prov jobba!!! vi åkte till broadbeach som ligger tio minuter härifrån med buss idag och där var det helt plötsligt mycket enklare och de behövde folk!! så nu känns det som att många tegelstenar har släppt, får hoppas att man får jobbet också :)

hmm vad mer har vi gjort, va på stranden igår ,första gången på ett tag brände ihjäl mig så nu ser jag ut som en kräfta, skulle va lite häftig och inte använda solkräm, yeaah my ass!!

& i måndags såg vi delfiner utanför vårt hus! de simmade och hoppade i vattnet , inte varje dag man ser det liksom! eller har delfiner utanför sitt hus haha :)

fixade även mitt Rsa idag, typ alkoholhantering för att få jobba på restauranger , har köpt arbetskläder så nu är jag fit for fight :)

Igår kväll var vi i stan lite grann, tog.en öl o chillade :) mysigt. man vill knappt va ute på dagen här, behagligare på kvällen fast det fortfarande är svin varmt... och vårt rum är en bastu. bääh!

L blev iaf jätte glad att jag o jasse antagligen fixat jobb, han vill ju ha kvar oss, "best house mates" är vi enligt honom :)

ehm.. ja nu taggar jag mest för provjobbet, nervööööst! nytt jobb, nya människor, nytt land! pirrigt? Eh Japp!!! men även kul!

hoppas ni har det bra där hemma. pusspusss

godkväll!

Söndag kväll här! igår var vi ute i stan på dagen och delade ut cvn , delade ut tre stycken har ett fjärde ställe jag pratat med som jag ska lämna till imorgon, sen ska jag lämna.till ännu fler, men det verkar som att de flesta ställen inte behöver folk för än i februari men vi får hoppas på det bästa!

På kvällen tog L med oss till sin andra unit där vi egentligen skulle bott, vi badade i poolen och grillade och drack öl riktigt mysigt och det var typ 30+ i poolen, över härligt. Ska få nycklarna dit så vi kan gå dit o grilla och bada när vi vill :) riktigt naaaajs!!

kom hem, spelade lite kort, skitgubbe eller shithead samma sak haha :) man vill typ inte gå o lägga sig här för de e så äckligt varmt på vårt rum, svettas hela tiden...

iallafall gick upp vid sju imorse, åt lite gröt sedan gjorde vi oss oordning och åkte till en national park med L en bit härifrån, helt annan luft så härligt o känna frisk luft! de va inte igår liksom.. här blir bara varmare och varmare, riktigt jobbigt i mellan åt men ska inte klaga :) bättre än snö!

I nationalparken var det massa vatten fall som man kunde bada i osv, jätte fint! åkte hem, vi decka i en timme sen åkte jag o hjärtat med L och handlade grönsaker och frukt på ett ställe som är riktigt billigt :)

& nu ikväll gick jag o Kim till stan, vandrade lite längs stranden där det va marknad, kollade på lite uppträdanden i stan, riktigt livat på en söndag , super mysigt var det, gick o käka lite sen nu är vi "hemma" igen, blir så deprimerad av att sitta inne i detta landet!! chilla kan man göra hemma ;)

imorgon är det måndag, upp tidigt o ut o söka maaaasssooor av jobb sen får vi se vad veckan har att bjuda på :) nääee de va allt för idag. puss på er

time goes by..

jag skrev ett inlägg innan men allting bara försvann, hatar när det händer.

orkar inte skriva om allt igen så kortfattar det hela, har tre ställen jag ska lämna mitt cb till idag så rush Me luck. igår vakna jag o k tidigt gick upp vid sju, jag hoppa i poolen och Kim gick till bryggan och fiskade,jag joinade sen. fick dessvärre inte napp trots alla fiskar som simma rundor. igår kväll stack vi och bowla :) de va kul jag kom tvåa hihihi. sen gick vi till ett arabiskt café och rökte vattenpipa och drack the, mysigt :)

& idag så är de så varmt så man inte vill ut alltså, men vi måste ut och lämna våra cv.. ingen snäll själ där hemma som vill skicka över lite pengar? (a) hade verkligen behövts just nu!

hundarna är så varma så de inte vet var de ska ta vägen , :/ nää det var väl.det. tråkigaste inlägget haha.

jag saknar er väldigt mycket mina fina vänner, vi ses snart! <3

Godkväll!

Jag älskar detta, jag vill bo här föralltid föralltid föralltid, denna staden är lätt min favorit stad efter New York, tänk er att se massa skyskrapor från ditt sovrums fönster men när du går utanför dörren så ser du en stor sjö med fåglar som kvittrar och rockor som hoppar i vattnet och allting är så harmoniskt och stilla, men du har fortfarande bara 5 minuter till centrum och staden & alla skyskrapor, det är såååå jag! Jag älskar det, ångrar att vi inte kom hit från början, allting är mycket billigare och man hör inte det svenska språket nånstans utan bara massa australienare, så det ska va!

Igår fixade vi bankkort :) så de kommer skickas hem hit om nån vecka wiho, så vi kan få in vår lön där sen när vi får jobb och så blir det 100 gånger billigare att ta ut pengar med det :) Perfekt, ATO numret är fixat och CVT är färdigt, imorgon är det dags att söka jobb på riktigt!

Igår kväll chillade vi bara, lagade mat och L käka med oss också, jag mådde riktigt dåligt, så har knappt kunnat äta något de senaste dagarna, fick tillbaka aptiten idag... imorse mådde jag riktigt dåligt, kände mig som Carrie i sex and the city när hon hade blivit lämnad på sitt bröllop haha.... fast ingenting har hänt mig, weird att kroppen spelar såna spel med en ibland.

Kom iväg till stranden senare idag iallafall, fick lite mat i mig sen låg vi där i några timmar och solade, lite mer färg på kroppen skadar inte :) Nu ikväll har vi varit ute med L och hundarna, han skulle lära oss lite om dom så vi kan gå med dem sen, de är inga lätta hundar att gå ut med kan man säga.. wooolfs är vad de är! mysigt var det, underbar utsikt!!

& nu har Jasse bakat amerikanska pannkakor så vi har ätit det :) muuums så jävla gott med maple syrup! haha och nu försöker killarna lära L svenska hahaha, jag tror jag dör! "

Can you say "sex laxar i en lask ask?" haha...

btw... måste tillägga några roliga kommentarer från Jonas och Kim, jag kan ju säga att jag och Jasse har haft ganska roligt åt det.

Jonas & Kim i en affär: "Hello , do you have BEARNAISE SÅS?" eller denna... "do you have DIP?... chips dip??? you know i want to eat chips and DIP THEM? In a dippa???

allt detta med över svensk engelsk accent, hahah vi skämdes så mycket så vi gick så långt bort vi kunde, försökte förklara att allting e inte som i sverige?!? haha..

ja de va väl alllllleees för idag! Ciao Ciao

Wonderful Gold Coast :)

hej på er! i söndags kom vi fram till surfers paradise, tog bussen från flygplatsen, så skulle vi få tag i taxi eftersom vi inte hade någon aning om var gatan vi bor på låg, taxi chaffören bara skratta åt oss när vi sa gatunamnet haha tydligen låg det väldigt nära stan, så vi gick och vi bör tio minuter från centrum, riktigt härligt :) L kom ut och mötte oss , en super trevlig man, så snäll! och huset är sååå stort o vi har ett ordentligt kök och vardagsrum, uteplats och pool, området vi bör på är helt underbart, harmoniskt som fan! & hundarna är så snälla och fina. jag dör för dem alltså!

har kunnat laga mat ordentligt och bjudit L på mat, han tyckte det va så gott så han frågade om vi ville laga mat till honom då och då så får vi lite extra pengar för det eller vad vi vill, helt perfekt för oss ju!

Nu håller vi på att göra mat, kyckling lår med rotfrukter mmm..

imorgon har vi fått tid på banken så vi ska öppna bankkonto så vi kan börja söka jobb med, :) så får vi jobb kommer vi förlänga vårt boende här, och får vi inget jobb så sticker vi efter en månad.. men antagligen kommer vi få jobb, verkar inte va några problem med det säger dem.

har inte så mycket bilder . finns på facebook men vi har inget WiFi här så det lär bli mindre bilder, :/ nä nu ärreee mauuud. pusspusssss

last day in manly.

tack gode gud. vill bara slippa detta motel rummet och manly. vi har gjort vårt här haha :) igår åkte jag och Kim in till paddys market, riktigt stor marknad med allt från grönsaker till solglasögon, vi gick där i en del timmar. käkade lunch, vår goda pasta sallad blev iallafall uppäten :) jag köpte en klocka, ett par solglasögon o en.noppare iaf :) sen åkte "hem" och gick och satte oss och tog ett glas vin och kollade på människor. älskar att kolla på människor, riktigt intressant :) ikväll är det vår sista kväll här i manly så vi ska gå ut och äta och träffa Lovisa & co :) ska bli kul, sen.går taxin till flygplatsen imorgon vid tio, o srn har vi massa jobb sökande framför oss i Gold coast :) & varsett sov rum. så skönt det ska bli :)) nej nu ska jag sola vidare... puss på eer

Taronga Zoo

Godkväll!! Sorry för kass update, men jag har inte haft tillgång till internet de senaste tre dagar, ska bara komma ihåg vad vi har gjort också så jag kan berätta för er.

I måndags låg vi på stranden de mesta av dagen som vanligt, Sen på kvällen gick vi ut och tog en drink, ehm japp de va de roliga den dagen haha, alla dagar kan faktiskt inte va så speciella och jag tänker inte ljuga :) jo visst fan kom på att vi var I China town ju! Gick runder o så, jag och jasse fick fixat våra naglar :) spenderade dagen där :)

I tisdags var det 45 grader hela dagen och då menar jag HEEELA dagen och HEEELA kvällen, graderna skönk inte ens, vi trodde vi skulle dö. Vaknade gick ut för jag va så jävla varm och tänkte ta lite luft, var inte så beredd, det fanns ingen luft! haha jo men den va så jävla varrm, vi kom fram till att det kändes som att ligga i ett solarium med en hårfön riktat mot en.. det var hemskt.

Vi tog oss iallafall ner till stranden till slut, det var så varmt att det inte gick att ligga ner så vi badade i princip hela tiden, sjukt roligt med de höga vågorna :) rädd för hajar dock haha.. jävla haj alarmet satte igång igår morse igen, vi bor ju precis bredvid stranden och om de har sett hajar så har dom ett Alarm som tjuter väldigt högt, låter typ som en väckarklocka haha, läskigt.

På kvällen gick vi ut och tömde ca 7 kannor Sangria, vi var riktgit törstiga och riktigt varma, ville inte slösa pengar men kunde fan inte sitta på vårt lilla rum, inte ens ACen hjälpte , det var ca 29 grader i vårt rum, jätte kul och sova då, verkligen, men vi somna gott när vi kom hem :)

Igår vakna vi ganska sent eftersom vi somnade sent, käkade frukost, gick en runda i stan, sedan gick vi på bio och såg Life of Pi, riktigt bra film faktiskt :) annorlunda från min smak, men den var bra, hans historia var intressant, rekomenderas att se! Efter bion gick vi hem och lagade mat, åt och chillade sen decka vi allihopa, för en gångskull var det lite svalare i rummet!!

& Idaaaag så var vi på Taronga Zoo här i sydney, över stort zoo och roligt, massa häftiga djur, mina favoriter var såklart Koalorna, så sööööööta så jag dör!!! sen var girafferna väldigt söta med med sina fina ögon :) Vi spenderade hela dagen där, efter det tog vi färjan tillbaka hit till Manly, handlade mat & lite sånt behövligt. & Nu är maten strax färdig så ska vi äta :) gjorde massa pasta sallad innan också för tanken var att vi skulle åka till Blue Mountains imorgon, men vi har jagad Jarred idag och hela dagen igår men han är helt försvunnen, & Trevor o indiern får inte tag på han heller så det blir inget Blue Mountains :/ får se om vi hinner åka dit innan vi åker härifrån, vi åker ju på söndag.

Har även blivit lite små ändringar med boendet i Surfers paradise, Vi kommer istället bo hemma hos Luke som vi skulle hyra av, han bor i ett jätte stort hus, nära till stan med pool, och vi får vars ett sov rum och vars ett badrum, & delar kök med honom som också var jätte stort, det var mycket billigare och han är verkligen så sjukt snäll, sen har han två små Siberian Huskys, så man har lite skydd haha :)

Har inga planer inför imorgon eftersom blue mountains planerna sprack, hoppas de e sooool så blirre stranden :)

Nej nu är det mat, pusspusspuss

lets go to the beach beach....

Hallooooj! Snart dags för stranden här i Manly :) Igår låg vi på stranden hela dagen i princip, på kvällen laga vi mat och satte oss på taket och åt =) på borden såklart, jätte mysigt var det!

Sen decka vi alla ganska tidigt, kvällen innan det käkade vi ute och jasmine och jonas gick på bio & såg hobbit, en film som inte intressera varken mig eller K, haha så vi satte oss på en jätte mysig bar, lite hawaii inspirerad, pratade massor och mös!

Just nu bor vi på ett riktigt fattigt motel haha, ingen irolering alls, våningsäng och en dubbel säng, tur vi inte är här så mycket, man vill ju inte va inne i detta underbara vädret, ca 30 grader och sol!

Sjukt läskigt igår när de satte upp en skylt vid stranden att de hade sett en haj så man gick i på egen risk, creeaaapy! men är man i australien så är man, i guess :)

& just det, vi har fixat lägenhet i surfers paradise från den 13e och en månad framåt, tanken är då att vi ska förhoppningsvis få ett jobb alla fyra, och går allting som det ska så förlänger vi kontraktet eller hittar en annan lägenhet och jobbar kanske två månader beroende på hur snabbt vi får jobb, vi kan ju hinna tre med, och sedan åker vi antagligen uppåt eller direkt till nya zeeland eller tasmanien, ja vi har inte riktigt bestämt oss än... får se först hur allting löser sig med jobb.

Vi ska iallafall kolla upp priser och så idag, för att åka ut till Blue Mountains, verkar va så sjukt fint så känns som ett måste att åka dit nu medans man fortfarande är i Sydney.

hmm... har inte mycket mer att säga för tillfället, så nu drar vi till stranden, PUSSSSSS

Manly Beach & Gold Coast

Godkväll :) hoppas ni hade en bra nyår! vår va väldigt mysig och lugn, hittade en mysig restaurang mitt i Sydney, precis vid circular quay bland alla skyskrapor, åt god mat och drack vin och pratade massor fram tills 23.15 ungefär. . sen gick vi o satte oss på en bar i väntan på tolvslaget, packat med folk fyfan.. så vi fick ju inte de bästa platserna direkt för o se fyrverkerierna så vi missa det bästa kan man säga, eller jag bryr mig inte så mycket för jag hatar fyrverkerier haha :)

sedan börja det brinna mitt i allt typ 23.55 klockrent verkligen.. men de släckte den ganska snabbt som tur va :) tog bussen hem så var väl hemma runt tre. bra kväll. kändes ganska sjukt att fira nyår först i världen och i staden som har de sjukaste nyår.

idag har vi bara chillat på hotellet, packat och vilat. vi drar ju vidare imorgon.. dock blir inte nästa stopp så långt bort. blir manly Beach i tio dagar, ska bli så skönt med strand! som ligger ca 100 meter från där vi kommer bo, & där stannar vi i tio dagar! för att även hinna träffa Lovisa som kommer den 12e :)

därefter drar vi vidare till Gold Coast, surfers paradise. bokade flyget idag, helt sjukt att flyget är sååå mycket billigare än bussarna! och där kommer vi bosätta oss ett längre tag, bla söka jobb och förhoppningsvis få ett också, behöver pengar.. det är inte billigt att leva här kan jag säga. så får vi jobb så blir det jobb ett tag en månad eller två sen fortsätter vi vår resa :)

snart dags att sova, upp tidigt imorgon för att ta bussen till Manly och sol och bad. ska bli så skönt :) vi hörs snart förhoppningsvis! ! pusspusssss på er.









RSS 2.0