Badluck!

Hejsan! Det var ju verkligen inte igår, det hae hänt en del kan man säga haha.
Vi bilade ner till South Australia från Queensland, köpte bil. Fick jobb i Adelaide Hills. Fixade boende, ja allting var fixat och vi var super glada över att vi äntligen fått jobb.

Resan skulle ta typ 24 h, och vi hade planerat att köra non stop, utan att stanna då så att säga. Eftersom vi ändå är tre som har körkort, Resan började med otur direkt... rutten vi valt att köra (som skulle gå snabbast) var helt översvämmad, vart vi än kom så var det fullt med vatten , och med vår lilla rover så kom vi verkligen inte igenom! Så vi ändrade rutt, hade egentligen tänkt att åka småvägar eftersom det är roligare och mer att se :) men det fick bli motorvägen, Australiens vägar är riiiiiiiiiiiiiiiiiktigt och då menar jag riktigt dryga!! dom är flera mils långa, och du kör mitt ute i ingenstans, det är bara du och kängururna!

Så ja, vi kom en bit, var bara en timme ifrån en lite större by som heter Broken Hill där vi tänkt stanna och tanka ,äta, vila osv... Jag satte mig och skulle köra & så bara dör bilen, och vi bara oh noooo! Tänkte ändå att vi skulle få igång den, men nope den vägrade att starta.

Det värsta var att klockan var ganska sent på kvällen och det var en väg som inga bilar kör på nästan, vi lyckades stanna två lastbilar men de kunde inte fixa det, och han ena var till och med bilmekaniker, men de trodde att de va tändningen, Jaha här är vi mitt ute i ingenstans men alla kängrurur och äckliga flygande insekter som biter sönder en..

Sen stannade en annan bil, där vi hade turen att de va en snäll man som skulle in till staden vi skulle till och han hade massa bagage utrymme så vi lastade inte våra grejer i hans bil, lämnade vår fina dumma bil mitt ute i ingenstans och åkte med honom.

Han körde oss till ett Hostel där vi fick boka en natt, hungriga och törstiga, & ingenting var öppet. Glömde tandborstarna i bilen med haha, bra där! Iallafall den här snälla mannen tipsade oss om något som heter RAA, innebär att man försäkrar föraren som kör bilen, alltså inte bilen, så de gäller vem som helst som kör. Och går din bil i sönder var du än är så ringer du dom o så kommer dom och hämtar dig, och tar de lång tid och fixa bilen så får du boende och allting med.

Grejen är att man ska ju ha denna försäkringen innan detta händer, men vi ville verkligen inte betala 900 dollar som det skulle kosta och fixa bilen, dvs ca 7500 kronor, så ja vi skaffade försäkringen som va billigare men fortfarande dyr men vi hade inte så mycket till val, allting gick som enligt vårt plan iallafall, bilen blev fixad och vi kunde köra vidare till Athelstone!

Kom fram vid tre på natten till A och M, som var super förstående och snälla, de tog emot oss så vänligt fast vi va nån dag försenade! När vi väl är där så skulle vi börja jobba två dagar senare, de ringer kvällen innan och säger att Farmen vi skulle jobbat på har dom brytit kontakten med för det var massa skitsnack alltihopa dom höll inte va dom lovade osv osv... men så säger dom att dom antagligen ska flytta oss till en annan farm i Auburn som låg typ en timme därifrån vi bodde... okej skit bra, men nu måste vi hitta nytt boende tänkte vi...

tio minuter efter vi fått de här samtalet så ringer A som vi precis flyttat in hos, och i princip gråter och berättar att det brunnit i huset, och att det är en ganska stor brand. Shit fan shit, alla våra grejer, och jag och K var ju så duktiga och packa upp allting på morgonen...

Men vi får veta senare att våra grejer har inte brunnit upp för de hade brunnit i tvättstugan?! Så vi åker dit för att hämta våra grejer, skydd för munnen, lukten var heeemskt och man kunde verkligen inte andas utan något för ansiktet, fick ut alla våra grejer, inser sen att allting är helt svart och vi var helt sotiga när vi kom ut från huset, Dagen efter tillbringades på tvätten för att tvätta ALLT! & efter två,tre tvättar var lukten nästan borta, vissa grejer fick slängas eftersom det var helt förstört, men det mesta klarade sig som tur var!

Det var otur nummer tre, Nästa grej är att vi får reda på att ingen får lov att vistas i huset på minst tre månader, antagligen mer, jaha... tog vi vårt pick och pack igen och flyttade till A och M's kompis som skulle vara borta i Melbourne några dagar, så vi fick sova i hans döttrars rum, som tur var, Samtidigt som allt det hända vänta vi fortfarande på svar från farmen, men det hände inte så mycket. På söndagen blev vi ”utslängda” från hans hus för han kom tillbaka, och A och M skulle flytta hem till A's föräldrar, så ja vi hade inget val mer än att ta bilen och hitta nån annanstans att sova.

Körde till Adelaide, tog in på Big 4, camping plats. Kändes som vi kom till paradiset, där var pool, stranden låg precis nedanför och allting var helt perfekt och vädret var underbart, så det blev semester i två dagar kan man säga, riktigt mysigt :)

Fick ett jobb, började köra.. körde halvväga, sen får vi höra att de e bullshit och vid detta laget var vi riktigt trötta på otur.. jaha så vi fick köra tillbaka till campingen!

Till sist fick vi svar om ett Working Hostel i Mildura, där vi befinner oss nu, och där skulle det finnas jobb så vi åkte hit, redan innan vi checkat in hade vi fått jobb.

Jobbet visade sig vara riktigt dåligt betalt, men bättre än inget för oss, så nu har vi planterat och packat vitlök i en vecka ungefär, och vi har ca 11 dagar kvar på de jobbet, men vi hoppas på nytt och bättre jobb så vi söker fortfarande....

haha ja det var vår resa hit, massa otur men håller tummarna för att det ska vända! Det går lite bättre nu iallafall :) och australienarna är underbara, de gör verkligen allt för att hjälpa en!

Nu har vi bosatt oss i tältet igen fram till torsdag hade de platser iaf, sen får vi hitta en annan camping, hostlet var riktigt nasty och de rånar en på pengar!

En guldstjärna till er som orkat läsa allt detta, :)


Glömde en "rolig" grej till, när vi fortsatt köra efter att bilen blivit fixad då, så sprang en känguru in i vår bil, dummeee fan! Nu förstår vi varför australienarna hatar kängurur, dom förstör bilarna bara, det blev som tur var ingen rejäl krock men den lille led ordentligt :( det var inte så roligt... men som Jonas sa... nu har vi gjort det med, så vi behöver inte göra om det!

Puss på er!!!


Kommentarer
Postat av: Emma

HEEEEEEERREGUD!!!!! Shit, vad hääändooor??? Vilken sinnessjuk otur!! BRAND DESSUTOM! Ah, galet!!! =0 Sjukt kul dock att du skriver!!!!!

2013-03-25 @ 21:04:02
URL: http://emmathelin.blogg.se
Postat av: Anonym

Ja ingenting har gått som vi vill Emma haha :(:(

2013-03-25 @ 23:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0